2015. aug 28.

„Virgin Rainbow” – A világ legszebb opálja

írta: ekszermagus
„Virgin Rainbow” – A világ legszebb opálja

2015. szeptember 25-én nyílik Ausztráliában, Adelaide-ben a Dél-Ausztrál Múzeum opál kiállítása. A kiállítás fő ékessége a „Virgin Rainbow” névre elkeresztelt csodálatos opál. Feltehetően ez, a világon eddig talált opálok közül a legszebb, legértékesebb. Becslések szerint több, mint 1.000.000 dollárt is megér, köszönhetően hihetetlenül gazdag színpalettájának, egyedi fényjátékának.

virgin-rainbow-1.jpg

A kiállítást az Ausztrál opálbányászat 100. évfordulója alkalmából rendezik, bemutatásra kerülnek az elmúlt 100 évben talált legszebb darabok, de ezen felül a rendezők célul tűzték ki a vidék történelmének és kultúrájának megismertetését is. Bepillantást nyerhetünk a bányászváros, Coober Pedy életébe, amely azért különleges, mert szinte az egész város a föld alá épült. Ennek oka, a vidéken uralkodó szélsőségesen meleg időjárás és a gyakori porviharok. A bányászcsaládok házai, az iskolák, de még a hotelek is a föld alatt bújnak meg.

coober_pedy_house.jpg

Aki a tárlatot megtekinti, megértheti, milyen nehéz munkával hozzák felszínre ezeket a csodálatos drágaköveket. A bányászok egész életükre elkötelezettjei lesznek a szakmának és a vidéknek. Néha nem könnyű a döntés, hiszen az egész család életét befolyásolja.

opal-cooberp.jpg

Az Ausztrál bányák a világ opál termelésének 90%-át adják, ezért nem meglepő, hogy Ausztrália nemzeti (drága)köve az opál.

További képek és információk a Dél-Ausztráliai Múzeum weboldalán találhatók:

http://www.samuseum.sa.gov.au/explore/exhibitions/opals

Szólj hozzá

ékszerelem