2015. okt 03.

Egyedi tervezésű ékszereim

írta: ekszermagus
Egyedi tervezésű ékszereim

Bemutatom egyedi tervezésű, limitált darabszámú ékszereimet, melyeket saját elképzeléseim alapján készíttettem el egy kiváló ötvös-aranyműves házaspár közreműködésével. Az ékszerekben található drágaköveket személyesen, a "forrásnál", azaz eredeti lelőhelyeiken szereztem be, vannak melyeket a távol-keletről (Hong-Kong, Thaiföld), vannak melyeket Ausztráliából importáltam.

                          b22.JPG             o22.JPG

 A fenti két képen 925-ös finomságú, ródiumozott ezüstbe foglalt Ausztrál fekete opál köveket láthatunk. Az opálok triplettek, melyek alsó része ónix, középen helyezkedik el a fekete opál drágakő és felül egy hegyikristály réteg védi. A védelem rendkívül fontos az opálok esetében (erről előző írásaimban részletes magyarázatot adtam) mivel igen sérülékenyek. A hegyikristály réteg véd a kopás, karcolás, hőhatás (napfény), és a vegyi anyagok (szappan, parfüm, tusfürdő stb) ellen. Részletes leírás, több kép és vásárlási lehetőség az Ékszermágus facebook oldalán!

 

 

keretes.jpg

A képen egy édesvízi tenyésztett, AAAA1-es, kiváló minőségű besorolású gyöngysor látható, mely 45 cm hosszú, szemenként csomózott és duplán fűzött. A csatt 925-ös finomságú ezüstből készült, a gyöngyök mérete (átmérője) 6,5 cm.

 

gyongy1.jpg

Ezen a képen egy édesvízi tenyésztett, +AAA1-es, kiváló minőségű besorolású gyöngysor látható, mely 45 cm hosszú, szemenként csomózott és duplán fűzött. A csatt 925-ös finomságú ezüstből készült, a gyöngyök mérete (átmérője) 7,5 cm. Részletes leírás, több kép és vásárlási lehetőség, az Ékszermágus facebook oldalán!

 

Magyarországon igen ritkán találni fekete opál drágaköves ékszereket, sajnos kevesen ismerik, ezért döntöttem e gyönyörű drágakő népszerűsítése mellett. Gyöngysorokból ugyan nagy a választék, de a minőség igen sok kívánni valót hagy maga után. Tapasztalatból mondom ezt, az utóbbi egy évben sorra körbe jártam az ékszer boltokat és az internetes áruházak kínálatát is megnéztem. A gyöngyök fénye, alakja, minősége meg sem közelíti a tőlünk nyugatabbra élők elvárásait. Úgy gondolom, hogy a magyar hölgyek is megérdemlik ezt a minőséget, ráadásul megfizethető áron!

Remélem tetszenek az ékszereim, és szeretettel fogadok minden ötletet, tanácsot arra vonatkozóan, hogy milyen jellegű ékszereket tervezzek a jövőben, milyen drágakövekkel díszítsem ezeket.

 

Szólj hozzá

egyedi tervezésű ékszerek